9494PH, Yde, Nederland
+050 406 1858
info@huisje-bouwen.nl

Scandinavisch Huis Bouwen

Iedereen kent ze wel, de mooie houten huisjes die overal te vinden zijn in Scandinavië. Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten, maar vooral in veel verschillende kleuren. Door de diversiteit in kleuren, vinden mensen het vaak vrolijke en gezellige huizen. Daarnaast zijn ze ook uniek, aangezien in Nederland maar weinig van dit soort huizen te vinden zijn. Ook u kunt aan de slag gaan met onze opties om zo uw ideale Scandinavische droomhuis te bouwen!

Een dorpje met Scandinavische huizen in Noorwegen

Scandinavische huizen in Nederland

Nederland staat vol met huizen gemaakt van bakstenen. Dit geeft soms een beetje een eentonig beeld, waardoor we onze huizen versieren door middel van een leuke tuin, vensterbank of geven we de bakstenen een likje verf. Vaak oogt dit toch minder mooi dan een houten huisje. Veel van dit soort Scandinavische huizen zijn er dan ook helaas niet te vinden in Nederland. Echter zijn er wel een aantal wijken die dit idee hebben gerealiseerd, zoals Reitdiep in Groningen.

Gekleurde Scandinavische huisjes in Reitdiep, Groningen.

Groningen staat bekend om deze wijk en het zorgde ook voor veel vraag. Overige plekken in Nederland waar dit soort huizen te vinden zijn is vaak in vakantieparken of speciale wijken buiten de stad.

Uw eigen Scandinavische huisje bouwen

Altijd al de droom gehad om uw eigen Scandinavische huisje te bouwen? Dit is mogelijk en erg gemakkelijk! Er zijn wel een aantal dingen waarmee rekening gehouden moet worden mocht u een Scandinavische huis willen bouwen. Zo moet het passen bij de omgeving waar u het huis wilt bouwen, anders is de kans klein dat u een bouwvergunning zult krijgen. Mocht u deze al wel hebben, of waarschijnlijk krijgen? Dan is de vervolgstap om te kijken welke stijl het beste past bij uw wensen. Hieronder zijn een paar voorbeelden te vinden van een aantal van onze eigen projecten die zo omgetoverd kunnen worden in een Scandinavische stijl.

De voordelen van een Scandinavisch huis

Een Scandinavisch huis bouwen kent verschillende voordelen. Hieronder is een korte opsomming van alle voordelen van een Scandinavisch huis:

 1. De kostprijs
  De prijs van een Scandinavisch huis is vaak even duur (indien niet goedkoper) als een huis gemaakt van bakstenen. Vooral doordat een houten huis betere isolatie biedt, bent u op de lange termijn zelfs een stuk goedkoper uit dan bij het traditioneel bouwen.
 2. Uw eigen stijl
  Bij een Scandinavisch huis kunt u helemaal uw eigen stijl toepassen om zo uw eigen droomhuis te creëren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het type hout, de kleur van het hout en de richting (verticaal of horizontaal) van het hout..
 3. Ecologisch bouwen
  Wanneer uw kiest om een Scandinavisch huis te bouwen, kiest u voor een duurzame manier van bouwen. Daarnaast is een houten huis ook energiezuiniger dan een traditioneel huis.
 4. De snelheid
  Een Scandinavisch huis bouwen gaat veel sneller dan een traditioneel huis bouwen. Het houtskelet wordt voor u samengesteld in de fabriek, waardoor u deze alleen nog maar in elkaar hoeft te klikken wanneer deze bij u bezorgd worden. Hiermee kan de basis van uw huis al binnen een week klaar zijn.
 5. De isolatie
  Een Scandinavisch huis biedt betere isolatie dan een traditioneel huis. Hiermee heeft u het in de winter lekker warm en kunt u in de zomer genieten van koele temperaturen.

Voorbeelden van projecten

Samen met onze leverancier zijn er een aantal projecten welke zo besteld kunnen worden uit de fabriek. Deze kunnen allemaal bijgewerkt worden naar uw eigen wensen, waardoor uw Scandinavische huis echt een droomhuis wordt. De voorbeelden zijn als volgt:

ITALIË A.M 30

Een compacte, maar gezellige optie voor mensen die niet heel veel ruimte nodig hebben. Het huis is voorzien van een overdekt gedeelte en heeft een oppervlakte van 110 vierkante meter. De startprijs van het huis is €16,500 zonder isolatie en €19,250 met alle isolatie en extra opties. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Ons middenklasse huisje voor mensen die weinig ruimte nodig hebben.

FRAKRIJK 240

Voor een grote gezinswoning kunt u kiezen voor deze optie. Met een oppervlakte van 240 vierkante meter is er zeker genoeg ruimte voor de kinderen. Het huis bevat veel ramen waarmee er veel natuurlijk licht binnenkomt overdag. De startprijs van het huis is €30,800 zonder isolatie en €35,640 met isolatie en extra’s. Voor meer info kunt u hier klikken.

Onze aanrader voor mensen die een ruim huis willen of een groot gezin hebben.

CANARY ISLANDS 56 (Minder dan €10,000 euro!)

Voor een Tiny House alternatief kunt u kiezen voor dit huisje. Het is maar 56 vierkante meter groot, waardoor deze perfect is voor koppels die weinig ruimte nodig hebben. Daarnaast is hij ook uitermate geschikt als tweede huisje of vakantiehuisje. Er is voldoende ruimte voor een woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer en aparte WC. De startprijs ligt net onder de €10,000 euro zonder isolatie en op €11,550 euro met isolatie en extra’s. Hiermee is hij erg geschikt als budgethuis. Voor meer info kunt u hier klikken.

Onze Tiny House optie voor mensen met een kleine portemonnee of weinig ruimte vereisen.

Uw eigen project voor een Scandinavisch huis

Hierboven zijn een aantal voorbeelden gegeven van projecten, alleen heeft ieder zijn eigen wensen. Indien u zelf een idee heeft, kunnen we gezamenlijk kijken wat we voor u kunnen betekenen. Samen met een architect kijken we waar we het beste de ramen kunnen plaatsen, hoe we de kamers indelen en welke vorm het beste past in uw omgeving. Voor meer info kunt u contact met ons opnemen.